OBN - Oulu Business Networks

OBN (Oulu Business Networks) on yritysten kehittämisen asiantuntijayritys. Meillä on asiantuntijoita Rovaniemellä, Oulussa, Tampereella ja Porissa. Lapissa olemme palvelleet satoja yrityksiä. Olemme toteuttaneet Lapin TE-palveluille suuren määrän starttirahalausuntoja. Palveluksessamme on 10 asiantuntijaa. Olemme valtuutettu ELY-keskuksen yritysten kehittämispalvelujen palveluntoimittaja. Business Finlandin projekteja olemme tehneet noin 150 kpl. Meillä on kokemusta lukuisista toimialoista.

Yhteystiedot

Takatie 6
90440 Kempele

0440321297

mikko.pesonen@obn.fi

www.obn.fi

Mikko Pesonen

0440321297

Palvelut


  • Yrityspalveluseteli

Hinnasto: Lapin Hyvinvointialue

Yrityspalveluseteli 4000€Yrityspalveluseteli 2000€
Kansainvälistymisen suunnittelu ja markkinaselvityksetXX
Kansainvälistymiseen liittyvät messuosallistumiset
Kasvuun liittyvät rahoitus- ja investointisuunnitelmat sekä hakemuksetXX
Taloushallinnon kehittämisen palvelut
Kasvuun liittyvä laki- ja sopimusneuvonta
Kasvuun tähtäävät neuvonanto ja selvityspalvelut yrityksien hallituksille ja johtoryhmilleXX
Yrityksien strategia ja johtaminenXX
Tuotekehitys, tuotteistaminen ja palvelumuotoiluXX
Yrityksen digitalisaation kehittäminen
Myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen littyvät palvelutXX
Omistajanvaihdokseeen liittyvät arvonmääritykset, laki- ja sopimusneuvonta
Omavastuu 20 %1 000 €500 €

AMMATTILAISTEN TOTEUTTAMIA YRITYSKEHITYSPALVELUJA Palvelut tuotetaan yhdessä asiakkaan kanssa ja toteutus räätälöidään jokaiselle asiakkaalle sopivaksi. Asiakkaan kanssa pidetään riittävä määrä yhteisiä palavereja. OBN:n asiantuntijoiden työpanos vaihtelee yleensä 5-7 päivän välillä, joka voi muodostua useamman asiantuntijan työstä. Asiakkaan työpanos on palaverit mukaan lukien noin 1-5 pv, riippuen voimakkaasti tuotettavasta palvelusta ja asiakkaan tavoitteista. Asiakkaalle voidaan antaa myös ns. kotitehtäviä. Projekti toteutetaan asiakkaalle sopivassa aikataulussa. Palvelut voidaan toteuttaa myös pienempinä, huomioiden Business Rovaniemen yrityspalvelusetelin pienempi 2 500 € budjetti. Tällöin projektin sisällöstä ja toteuttamisesta keskustellaan OBN:n, asiakkaan ja Business Rovaniemen edustajien kesken.

KANSAINVÄLISTYMISEN SUUNNITTELU JA MARKKINASELVITYKSET Kansainvälistymisen suunnittelu (5 000 €) Palvelun sisältö: 1. Nykyisen liiketoimintastrategian analyysi 2. Kansainvälistymisen potentiaalin arviointi 3. Yrityksen osaamisen ja resurssien analyysi 4. Uudet strategiset päätökset 5. Kansainvälistymisprojektin käytännön toteuttamisen ja rahoituksen suunnittelu 6. Kansainvälistymissuunnitelma -dokumentin laadinta, sisältäen laskelmia. Palvelun tuotos: Tuotetaan kansainvälistymissuunnitelma. Markkinaselvitykset (5 000 €) Palvelun sisältö: 1. Yrityksen nykyiseen liiketoimintaa ja tavoitteisiin perehtyminen 2. Tiedontarpeen määrittely 3. Markkinaselvityksen suunnittelu 4. Markkinaselvityksen käytännön toteuttaminen. 5. Raportin laatiminen 6. Saatujen tulosten vieminen käytännön liiketoimintapäätöksiksi, liiketoimintastrategian päivitys. Palvelun tuotos: Tuotetaan markkinaselvitys -dokumentit.

KASVUUN LIITTYVÄT RAHOITUS- JA INVESTOINTILASKELMAT SEKÄ HAKEMUKSET (5 000 €) Palvelun sisältö: 1. Investoinnin tai kehittämisen määrittely 2. Rahoitustarpeen määrittely 3. Investointisuunnitelman laatiminen 4. Rahoitusvaihtoehtojen selvittäminen 5. Lopullisten laskelmien laatiminen 6. Rahoitushakemusten tekeminen. Palvelun tuotos: Laskelmat, joissa huomioidaan sekä investointien että kehittämisen rahoitustarve. Tuotetaan myös analyysi mikä on yrityksen rahoitustilanne ja taloudellisten riskien kantokyky kokonaisuutena. Otetaan tarvittaessa kantaa omaan pääomaan, käyttöpääomaan sekä vieraaseen pääomaan. Yhdistetään talousasiat yrityksen strategiaan sekä liiketoiminnan tavoitteisiin.

KASVUUN TÄHTÄÄVÄ NEUVONANTO JA SELVITYSPALVELUT YRITYSTEN HALLITUKSILLE JA JOHTORYHMILLE (5 000 €) Palvelun sisältö: 1. Nykyisen liiketoiminnan ja talouslukujen analyysi 2. Strategian päivittäminen (tarvittaessa), mm. visio, tavoitteet, kriittiset menestystekijät ja kilpailuedut 3. Kasvun lähteiden määrittely 4. Kasvun kapeikkojen määrittely. 5. Kasvusuunnitelman laadinta; tavoitteet, resurssit, aikataulutus ja käytännön toimenpiteiden määrittely. Palvelun tuotos: Tuotetaan kasvusuunnitelma. Asiakkaan henkilöt saavat työkaluja suunnitella ja toteuttaa kasvun toimenpiteitä myös itsenäisesti. Asiakkaan liiketoiminnan kasvun tavoittelu tehostuu ja systematisoituu. Yrityksen johtoa sparrataan tarvittaessa myös muista liiketoiminnan aiheista.

YRITYKSEN STRATEGIA JA JOHTAMINEN (5 000 €) Palvelun sisältö: 1. Nykyisen liiketoiminnan ja talouslukujen analyysi 2. Strategian päivittäminen, mm. visio, tavoitteet, kriittiset menestystekijät ja kilpailuedut. 3. Johtamisen ja henkilöstötyytyväisyyden arviointi (kysely henkilöstölle) 4. Nykyisen johtamisjärjestelmän analyysi ja kehittämistoimenpiteiden määrittely 5. Strategian ja johtamisen jalkauttamisen suunnittelu. Palvelun tuotos: Tuotetaan uusi strateginen ja johtamisen dokumentti. Asiakkaan henkilöt saavat työkaluja suunnitella ja toteuttaa toimenpiteitä myös itsenäisesti. Asiakkaan liiketoiminta tulee systemaattisemmaksi ja se pystyy viestimään avainasiat henkilöstölleen paremmin. Yrityksen johtoa sparrataan tarvittaessa myös muista liiketoiminnan aiheista.

TUOTEKEHITYS, TUOTTEISTAMINEN JA PALVELUMUOTOILU (5 000 €) Palvelun sisältö: Lähtökohtana asiakkaan idea uudesta tuotteesta/palvelusta tai jo valmiimpi tuote- tai palvelukonsepti. OBN ei tarjoa varsinaisia fyysisten tuotteiden tuotekehityspalveluja tai ohjelmistojen suunnittelua. Painopiste on kaupallisten tuote- ja palvelukonseptien projekteissa ja näissä työkaluina voidaan käyttää esimerkiksi palvelumuotoilun välineitä. Teknologia on usein mahdollistajana näissä ideoissa tai konsepteissa. Referenssejä noin 150 kpl, mm. noin 100 Business Finlandin innovaatioseteli- ja tuoteväylä -projektia. Palvelun tuotos: Tuotetaan dokumentti tehdystä työstä, mutta painopiste on käytännön työssä ja asiakkaan oman tuotteistamis- ja kaupallistamisosaamisen lisäämisessä. Määritellään kaupallistamispolku, jotta ideaa tai konseptia voidaan viedä paremmin eteenpäin. Selvitetään myös kehittämisen jatkorahoitusmahdollisuuksia.

MYYNNIN JA MARKKINOINNIN KEHITTÄMISEEN LIITTYVÄT PALVELUT (5 000 €) Palvelun sisältö: 1. Nykyisen myynnin ja markkinoinnin analyysi 2. Markkina ja kilpailija-analyysi 3. Asiakasanalyysi. 4. Myynnin ja markkinoinnin kehittämiskohteiden määrittely 5. Myynnin ja markkinoinnin strategiset päätökset 6. Toimenpiteiden määrittely ja seuranta. Palvelun tuotos: Tuotetaan markkinointisuunnitelma tai markkinoinnin kehittämissuunnitelma. Voidaan toteuttaa myös asiakastutkimus sähköisellä tutkimusjärjestelmällä. Sparrataan yrityksen edustajia kaikissa myynnin ja markkinoinnin haasteissa ja kehittämiskohteissa. Voidaan myös tuottaa yrityksen brandin, viestinnän ja internet näkyvyyden perusmäärittelyt. Olennaista on myös tuottaa myynnin tuottolaskelmat sekä laskelmat markkinoinnin ja myynnin investoinneista ja budjetoinnista.